Sadlar

Tidigare hette dessa kategorier AS First ride, JES International och Schleese. För att undvika förvirring heter alla deras sadlar nu Schleese och modellerna är under olika klasser/kategorier. 

Classic
Serien Classic är sadlarna mera av standard utförande. Om du är ute efter sadel av bästa kvalité på lädret, som är justerbar efter hästen och du inte behöver oroa dig för att byta sadel för att du byter häst eller att hästen växer, eller vill ha en skön sadel med inte lägga ut en massa pengar på en måttanpassad, då är denna serie sadlar perfekt för dig! I denna serie finner du sadlar för dressyr, hopp och allround, men även enda ponny-sadeln. 
Sadlarna finns i olika sätesstorlekar, olika längd på kåporna och knästöden sitter med kardborre, så de går att byta ut och justeras efter ryttaren. Bommen är även utformad för kvinnligt bäcken, ger en bra sits och stöd för ryttaren. Panelen, som följer längs med hästens rygg, finns även den i olika storlekar för att passa hästens rygg.
Sadlarna finns att få i både brunt och svart läder. Du kan även välja bland ett dussin olika färger på sömmar och welt, för att sätta din egen prägel på sadeln. 

Leveranstid ges vid beställning.
CLASSIC 
Bubi
Pirat
Rike
Moritz
Trolli I Ponny Dressyr
Trolli II -Ponny Hopp 

Priserna är från 24 500 kr

Advanced
Sadlarna som tillhör kategorin Advanced måttbeställs efter ryttaren. Sadelns paneler väljs och anpassas efter hästen. 
Lädret är av högsta kvalité och kommer från Tyskland, där även sadlarna tillverkas. Du väljer själv vilken typ av läder och färg du vill ha på din sadel. Här har du även möjlighet att välja flera färger, färgkombinationer och sätta din personliga prägel på just din sadel. Knästöden sitter med kardborre och finns i flera olika storlekar och modeller. 
Advanced är det alternativet för de som vill ha en speciell sadel, som kanske har tidigare problem med sadlar, har en häst med en svår rygg att hitta en bra sadel till eller där det helt enkelt inte går att få tag på en sadel som passar hästen och ryttaren. Det är även sadeln för den mer satsande ryttaren. 
Sadeln tillverkas efter önskemål och ändå från utformningen av bommen.

Sadeln måttbeställs efter dina mått.

ADVANCED
Flamenco
Tango
Mambo
Bolero
Kizomba
Black Pearl- Frieser sadel
Rokeno
Skate
Jive II 
Jive XC
HipHop
Devin-Western

Priser från 39000 kr

Premium
Premium sadlarna tillverkas i Kanada och är den exklusiva serien.Sadelns paneler väljs efter hur hästen är i ryggen och sadeln justeras sedan in på plats efter hästens mått. Sadlarna är justerbara flera gånger om, så den tillåter hästen till utveckling. 
Exklusivt läder av högsta kvalité och sätet är speciellt utformat för kvinnor. 
I och med att Premium sadlarna är mer anpassningsbara och större valmöjlighet så ändras priset därefter. 

Leveranstid är ca 14 veckor. Sadeln måttbeställs efter dina mått.

PREMIUM
Obrigado
Heike Kemmer
Merci
Jeté
 
Priser för Premium sadlar är från 48800 kr