Primero Total

Pris:
275 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
Primero Total 1x15 kg
Antal:
Slutsåld
Är ett optimerat ”grovfoder”, ett spannmålsfritt, fett och fiberrikt fullfoder med låg socker- och stärkelsehalt.

Om din häst inte klarar sig enbart på grovfoder är TOTAL ett unikt komplement, ett friskvårdande, enkelt, tryggt, ekonomiskt foder som utgår från hästens egen förmåga att ta upp näring. Ett foder för alla hästar, alla dicipliner, alla åldrar….

Har du en häst som:

Har ett högre energi och proteinbehov än vad grovfodret ger?
Lämnar foder och då inte får i sig tillräcklig mängd?
Är allergisk mot gluten?
Får prestationssvackor på kraftfoder?
Har ett känsligt fodersmältningssystem/”dålig mage”?
Behöver ett foder med låg socker- och stärkelsehalt?
Behöver ett ”tävlingsfoder” för att slippa ta med så mycket grovfoder?
…eller helt enkelt att grovfodret inte räcker till näringsmässigt?

Då finns TOTAL för din häst

FIBRER och FETT

TOTAL innehåller hackat hö och gräspellets för att hästen ska tugga länge och förlänga ättiden, ärtor som är en bra proteinkälla för häst, tillsatt linfröpellets med olja och fibrer ger den rena skonsamma energin. Probiotikan Yea Sacc är bra för tarmhälsan, elektrolyter, vitamin och mineral samt några örter tillgodoser hästens dagliga behov av näring. Läs mer om innehållet här.

Från urhästens livsstil har vi skapat Primero TOTAL – framtidens foder redan nu!


INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Hackelse och Gräspellets

Fiberinnehållet är av stor betydelse, därför kom gräspellets av högsta kvalitet, fiberskal och färskt torkat gräs av olika arter att utgöra basen för fodret. Detta stimulerar också hästens medfödda tuggbehov som är upp till 40 000 tuggrörelser per dygn för att hästen ska känna ett ”mättnadsbehov”. Hästen tuggar fodret långsamt och länge vilket gör att det bildas saliv som fungerar som buffert mot magsyra, och det förhindrar även bildningen av sk. vassa emaljåsar på tänderna, vassa tandkanter som bildas pga. minskade rörelser av underkäken i sidled när hästen tuggar spannmålsbaserad foder.

Linfröpellets

Energi tillförs i form fiber från linfrö samt olja, som är lättsmält för hästen och främjar lugn, uthållig energi, samt har en god Omega profil.

Svart solrosfrö

Svart solrosfrö, mycket höga nivåer av antioxidanter, olja, mineraler och naturliga fibrer.

Ärtor

Mikroniserade ärtor för god proteinförsörjning, hög andel av aminosyran Lysin

Vitamin och Mineraltillägg, Elektrolyter

Innehållet av vitaminer och mineraler såsom vitamin E och selen möter de senaste forskningsrönen, tillsammans med elektrolyter som ska ersätta svettförluster och hjälpa till att förhindra för tidig uttröttning hos arbets- och tävlingshästar.

Yea-Sacc 1026™, Myntha

Färsk torkad myntha har satts till för deras välgörande egenskaper på bland annat fodersmältningen, tillsammans med den väl utforskade levande jästsvampen Yea-Sacc 1026™ .Yea-Sacc1026™,  är en levande jästkultur av en specifik stam som har utvecklats i Kentucky, USA. Den stimulerar bakteriefloran och ger en förbättrad grovtarmsfunktion.

Tillägg av VERM-X

VERM-X är en blandning av  100% naturliga örter som sammansatts speciellt för tarmens hygien och för upprätthållande av en god pH balans. Verm-X innehåller bl. a. pepparmynta, timjan, kanel, echinacea, renfana, kvassia, ålandsrot, fänkål, snärjmåra, nässla och rödalm.

Primero Equine garanterar att inga förbjudna substanser, som strider mot dopingreglerna i F.E.I och the Jockey Club of Great Britain, används vid tillverkning av fodret. Primero TOTAL innehåller inga konserveringsmedel. Sjuka hästar och konvalescenter bör utfodras individuellt.

15 kg per säck
OBS. Skickas inte utan ni får hämta hos mig

Vi skickar om ni beställer minst 4 säckar se nedan. Obs frakt tillkommer.