Presentation av Equi Krafts Profil/Sponsor Ryttare


Louise Lollo Magnusson
43 år Hippolog och srl 3
Har haft min 15 åriga valack Danny sedan oktober 2009. 

Vi har utvecklats tillsammans, tävlat upp till Intermediare 1 och har placeringar upp till Prix St George. Målen nu är att starta Intermediare 1B i år och på lite längre sikt Grand Prix. Med fortsatt stor hjälp av vår tränare Eva - Karin Oscarsson och nu även en sadel som möjliggör utveckling så ska det nog gå vägen

Jag kom i kontakt med Ulrika och DK sadeln när vi hade en sadel clinic på Skästa gård. Jag skulle bara vara visningsryttare under clinicen, men blev helt såld när min häst väldigt tydligt visade sin uppskattning till sadeln. Han har alltid haft svårt att komma upp fram och ta stöd men efter 15 min i DK, kändes det som om han ville åt rätt håll, vilket i slutänden var det som fick mig att investera i en egen DK!
Jag har haft stora problemet att få honom att bygga muskler över ryggen och att få sadlar att ligga riktigt bra och bara efter en månad i DK det vi en stor skillnad och det ska bli spännande att följa utvecklingen av min häst!

Bara det att man naturligt hamnar rätt i sadeln gör ju att belastningen på ryggen blir mindre dessutom upplever jag att luftstoppningen verkar stötdämpande vilket reducerar spänningar och man kan vara ännu mer följsam

Eftersom sadeln kan ändras oändligt många gånger och med sitt U- formade järn ger möjlighet till frihet att växa "åt alla håll" så känns det tryggt och lovande inför framtiden. 
Att dessutom ha hjälp av proffsiga Ulrika som även är intresserad av hästens välmående och ser en helhetsbild är en kombination som är vinnande!

 

Presentation av Equi Krafts Profil/Sponsor Ryttare Ingrid Jerlin


Mitt namn är Ingrid Jerlin. Jag är utbildad Hippolog, level lll ridlärare, B tränare i dressyr och har tävlat upp till Grand Prix dressyr. Jag har även jobbat som dressyrlärare på Ridskolan Strömsholm i 12 år.
Har länge tyckt att det är ett bekymmer med sadlar som inte är så lätta att anpassa efter hästen när den ändrar sig, och har ett svenskt 7 årigt halvblod som kräver en ordentligt bred kanal. Jag hade letat en hel del när jag hittade en begagnad JES Schleese. En sadel som jag inte alls kände till men var nöjd med kanalen och bogriheten och sittkänslan i den samt att min häst direkt kändes nöjd med den fra kände jag att han fick plats att röra ryggen på ett bättre sätt i galoppen. Att den dessutom var ullstoppad och fullt justerbar gjorde mig väldigt nöjd.

När jag sen började söka på sadelmärket kom jag i kontakt med Ulrika Söderberg, Equikraft som säljer dessa sadlar och som även säljer den fantastiska DK sadeln, som är än mer lyxig med sin luftstoppning och samma justerbara bom. I samma veva behövde 6 åriga Diablo DS, som jag tävlar, en ny sadel. Han har ett betydligt svårare sadeläge och hans ägare Linda hade redan hunnit prova många sadlar innan vi provade DK sadeln som vi alla tre är väldigt nöjd med!

Tänk dig att hitta en sadel som går att både ändra vidd och vinkel på samt stoppas om på plats. Att man inte behöver stå där några veckor utan sadel och att dessutom enkelt kunna ändra sadeln helt och hållet om man köper ny häst!

Tveka inte att kontakta Ulrika Söderberg på Equikraft om du vill veta mer om dessa sadlar!!

Presentation av Equi Krafts Profil/Sponsor Ryttare Linda Aronsson

Mitt namn är Linda Aronson
Har tävlat dressyr t.o.m. S:t Georges och har två hästar.  Nautilus 18 år samt Diablo DS 6 år som tävlas av Ingrid Jerlin.
Har en DK Bond som jag köpte efter att provat ett 20 tal andra sadlar till Diablo. Han är bred över ryggen, har ett svårt sadelläge och hade vid ett flertal tillfällen besvärats av ryggömhet.  Ville därför ha en sadel som ger honom de bästa förutsättningarna för att utvecklas både muskulärt och mentalt.

Har själv ryggproblem och är opererad för detta två gånger. Senaste operationen var en steloperation.  Detta ställer stora krav på att jag får hjälp av sadeln både med stötdämpning och balans. Upplevde omedelbart att DK sadeln gav mig det jag behöver.

Efter att vi fått vår DK sadel har Diablos rygg fungerat bra och varit helt smärtfri. Han har breddat sig flera cm och det har varit fantastiskt  att kunna justera sadeln i takt med hans förändring.
Har även börjat rida Nautilus i DK sadeln, och trots att den ej är inpassad till honom så känner jag en stor skillnad. Särskilt galoppen blir mycket mer ”genom ryggen”.
Kan varmt rekomendera Equikraft och DK sadlarna.

Bilder kommer inom kort.
 

Jag heter Helene Ann-Sofie von Greiffencrantz, f.d. GP ryttare nu med en ”unghäst” snart 7 år på väg att bli startklar för preliminära 7-års programmet samt ett danskt sto på PsG nivå med komplicerat sadelläge.

Jag är s.k. sadelnörd främst på grund av att jag själv har stora problem med alla leder i hela kroppen (autoimmun artritis) dock speciellt höfter, knän och handleder. Kan absolut inte rida i sadlar med bred midja. Just nu har jag dessutom speciellt en häst med ett mycket komplicerat sadelläge, hög, bred ganska lång manke med mycket stora bogar – lägg till en extremt kort rygg = mycket svårt hitta passande sadel. Provade ett 15 tal olika, närmast att fungera var en äldre Röösli, tyvärr lite hård för min kropp.

Sadelutprovare här i Spanien som försöker men det har inte fungerat, tvärtom skadat hästen. Jag är mycket förtjust i FLAIR stoppade sadlar, har 2 stycken av annat märke men båda för långa för stoet, inget stort intresse från detta märket att lösa problemet.

Har ridit i Schleese sadlar innan (2006) och har haft en prototyp där de dock inte hade så mkt stoppning i sätet. Denna sadel var fantastisk för hästarna, toppen för mig med ett undantag; den var för hård för mig. 
Hade kvar en äldre Link modell som var kort nog (men för smal) för hästen och väldigt bekväm för mig, googlade för att finna någon som kunde ändra den och fann Equikraft, mer googlande och läste om DK sadlarna, en kombo av Schleese och Flair; OJ!!! Ringde Ulrika som berättade mer, bland annat om en 17” sadel på en 15” bom!! Med rejäl cutback!! Lät som en dröm för mitt sto.

Eftersom jag bor i Spanien och hon inte kunde prova ut, mätte jag själv upp hästen efter Ulrikas instruktioner, Ulrika justerade bommen utifrån mallen och gav mig dessutom en vecka öppet köp efter ankomst så jag kunde prova. Justera luften kan jag göra själv på plats.

SIMSALABIM!! Sadel bommen var perfekt – lite stor vid som vi avtalat som fylldes ut med luft så hästen kunde utvecklas. Efter drygt 3 veckor går hästens rygg inte att känna igen.

Knappt jag tror det är sant men hästen är ett levande bevis. Dessutom fick jag själv ett nytt liv, absolut smärtfri efter varje ridpass har inte hänt på över 10 år. Kan avsluta med att båda hästarna går i DK numera, Ulrika tog min gamla Schleese i inbyte så det var ett enkelt beslut.Resten säljs nu.

//Ann-Sofie von Greiffencrantz 

Tack för ditt samtal och förtroende!
I sommar träffas vi för uppföljning och Justering. Det är så fantastiskt att kunna hjälpa ryttare och hästar med sina problem och komma tillrätta med dem fullt ut. Träning ska vara uppbyggande för häst och ryttare. 
//Ulrika Equi Kraft

Presentation av Equi Krafts Profil/Sponsor Ryttare Renée Knutsson

Jag heter Renée Knutsson och driver företaget Remont.

Jag är själv skolad inom den klassiska dressyren och tränar för Julio Borba. Det är så klart också den ridningen jag lär ut genom lektioner, kurser och läger. Jag har även alltid 2-4 utbildningshästar i stallet.

"Mina" hästar som används till ridning, skrivet hösten 2018, är:
Dakar de Kara. Min 3 åriga, avelsgodkända, PRE hingst som just nu håller på och rids in. Den pojken har jag höga förhoppningar om på dressyrbanan.

Dame C. Van de Wijdewormer. Friesersto på 9år som jag lånar och har på utbildning. En dam med extrema rörelser och om kräver något enormt att klara av att sitta på utan att störa henne så hon får en chans att röra sig som hon ska. Tack och lov för Flamencon!!

Kerstin från Sveden. Friesersto på 7år som jag lånar och har på utbildning. Jag brukar skämtsamt kalla henne för pansarvagnen. Hon har ett sanslöst tänk framåt och är väldigt bra på att hålla sin takt och tempo och tuggar bara på vilket gör henne väldigt lättriden bara man får humöret med sig.

Jag kom i kontakt med Ulrika samt JES/Schleese sadlarna genom mitt sto som jag hade tidigare.

Hon har skador i höft och rygg sen hon var ung och det var väldigt svårt att hitta en sadel som var bra nog till henne. Allt blev lite att det klämde och tryckte och den första sadeln jag hittade (efter mycket letande) som fungerade var genom Ulrika/Equikraft.

Numera är stoet endast avelssto men sadeln har jag fortfarande till pojkarna. Bägge har ett väldigt lätt sadelläge och har inga egentliga problem med den biten men det syns så tydligt på deras ryggar och rörelser att JES Flamencon jag har är super till dom och att dom uppskattar den enormt.

Jag själv får "kryp i skinnet" så fort jag sitter upp i en annan sadel (på t.ex. elevers hästar) och vill hemskt gärna lägga på min egna om det bara är möjligt med passformen.

Jag har alltid varit en person som varit nöjd med en sadel upp till ett halvår och sen har jag känt "det här går inte". Både för mig själv och för hästarna.

Med Flamencon så är det istället "över min döda kropp" att någon skiljer den från mig!

Jag fokuserar väldigt mycket på detaljer, både i min egna ridning men också i min undervisning. Jag är inte en ryttare som haft en naturligt bra sits utan har fått kämpa mig till den under många långa år. Det gör att jag är enormt medveten om hur jag sitter och hur sadeln känns för min egna del. Och här är Flamencon helt underbar! Den sätter mig så himla bra och tillåter hästarna att röra sig så fritt att det är lätt att få dom genom ryggen.

Presentation av Equi Krafts Profil/Sponsor Ryttare Sofia Lövstedt

Jag heter Sofia och har 3 hästar. 2 svenska halvblod, Hero och Emil och 1 welsh mountain, Ariel. Hero är dressyrstammad, e Highcruiser, född 2012 men hoppar gärna lite som omväxling och gör det ganska bra. Hero har precis börjat få se sig om lite på tävlingsbanorna och gör det långt över förväntan. Målet med honom är att debutera medelsvår nästa år. Emil är även han dressyrstammad, e Frienship född 2013. Emil har dessutom visat sig vara en riktig hopptalang när han till allas förvåning hoppade 9-9 på treårstestet på Strömsholm i våras.

Det ska bli så spännande att se vad som blir av honom. Ariel är född 2015 år, och är lek- och busansvarig i flocken. Hon har precis påbörjat lite tömkörning och löshoppning på väldigt lätt nivå, vilket hon stormtrivs med. Vill ni följa mig och mina hästar? Följ oss gärna på instagram , sofialovstedt

Att ha en sadel som passar både mig och min häst har alltid varit väldigt viktigt. Jag är också väldigt kräsen vad det gäller sadlar och det är få som faller mig i smaken, till råga på allt har jag ett väldigt smalt bäcken som gör att jag måste ha väldigt smala midjor på mina sadlar. Jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till DK sadeln, inte utifrån hästen pespektiv- där har jag alltid varit övertygad om att det är det bästa, men utifrån mitt perspektiv. Jag vet att jag är så otroligt kräsen och med DK sadeln finns ingen möjlighet att få prova den sadel man senare ska köpa, utan man får prova en demosadel och sen byggs det upp en sadel specifikt för varje ryttare. När jag till slut tog mod till mig och beställde en DK är det ända jag ångrar att jag inte gjorde det tidigare. Första gångerna i min DK tyckte jag det kändes väldigt annorlunda och ovant men ungefär efter tredje gången så visste jag att det är den bästa sadeln jag någonsin haft. Jag fick en sadel som är helt anpassad efter mig, extra mjuk i sitsen och urtagen i midjan för att få den extra smal. Jag fullkomligt älskar den och kommer aldrig leta sadel igen!

Att sadeln var bra för hästen det var jag redan övertygad om, men jag förstod nog inte innan hur stor skillnad en sadel kunde göra. Jag hade redan innan en väl tillpassad sadel i 40-tusen kronorsklassen som ofta kontrollerades och även låg bra på mina hästar. Hero har dock alltid varit lite ojämn i sina bogblad och även en högerhov som varit lite sned. Hovslagaren har försökt att få bukt med det, men utan resultat. Efter drygt 2 månader med min DK skulle Hero genomgå en rutinmässig besiktning och utlåtandet från veterinären var bland annat "Ojämnhet i bogblad har blivit bättre och VF benaxis har blivit bättre efter att hästen fått ny sadel". Även hovslagaren ser skillnader på hoven och jag märker skillnad i ridningen, där framförallt traven har blivit lättare och luftigare fram.

Jag kan helt ärligt säga att köpa en DK är ett av de bästa köp jag gjort. Att sen få Ulrikas hjälp med hästens helhet är helt fantastiskt.

Mitt namn är Anna-Carin Sandberg Jödahl och är ägare till Rink van Hestegaarden.

Rink är född 2013 i Holland och jag importerade honom sommaren 2016. Jag kom i kontakt med Ulrika strax efter att Rink kommit hem till oss då jag hade rätt svårt att hitta en sadel som låg still mer än 5 minuter på Rinks rygg. Rink har ingen problemrygg överhuvudtaget men otroligt mycket rörelser i sin bog, vilket är vanligt för frieserhästar. Detta resulterade i att de flesta sadlar jag provade gled bakåt direkt Rink började röra sig.

Jag fick Ulrika rekommenderad till mig och hon kom ut för att träffa mig och Rink. Jag provade ett antal sadlar som Ulrika hade med sig och fastnade mycket snabbt för en Schleese Obrigado. Vilken skillnad! Det var som att rida en annan häst! Med ens hade Rink full möjlighet att ta ut sina fantastiska rörelser helt obehindrat och sadeln låg kvar på samma plats. Sen upplevdes den omedelbart så bekväm att sitta i för mig. Stöd på rätt ställe samtidigt som den kändes så bekvämt smal i sitsen!

En ytterligare mycket positiv sak är att sadeln går att justera i både vidd och bredd! En unghäst utvecklas, breddas och växer i en rasande takt! Så tryggt att veta att Ulrika har kontroll på Rinks utvecklingskurva och att sadeln justeras därefter. Värt varenda krona att slippa behöva köpa en ny sadel en gång per år. Rink hade växt ut en 2-3 sadlar hittills om vi inte hade kunnat justera den.

Planer för Rink framöver är att utveckla honom i dressyr samt i körning! Rink godkändes år 2017 som avelshingst inom den tyska stamboken för friserhästar (FPZV) så 2018 kommer vi självklart även att ha avelsfokus då det är det första året som Rink finns tillgänglig för avel.
Följ oss gärna ytterligare via Rinks Instagram rink_thefriesian och www.rinkvanhestegaarden.com 
 

Jag heter Alicia Eklund och är snart 16 år snart 17. Min d ponny Baron El Azeer har jag haft sen november 2015. Han är 11 år. Tidigare tävlad och tränad i distans.

Vi kom i kontakt med Ulrika genom min mammas sambos syster som tipsade om henne för att vi hade svårt att hitta en sadel som passade. Han var väldigt besvärlig i ridningen och svankade väldigt mycket. Veterinären ordinerade medicin och vila samt att detta var sadel relaterat.

Ulrika kom och hjälpte oss att prova ut en DK Malibu hoppsadel som passar både honom och mig. Under tiden vi väntade så tränades han från marken och han fick bygga upp lite grund muskler. November 16 fick vi sadeln sen gick det undan.
Sadeln ger honom  bog och rygg frihet och ger inte tryck på ryggraden där han är väldigt känslig tack vare bred kanal och luftpanelerna. Minsta tryck på fel ställe eller att det är trångt så visar han det tydligt i ridningen. Huvudet åker upp och han svankar, han trippar och kan sparka. Jag får stöd och den är otroligt skön att rida på. Hade ofta ont i ländryggen innan men inte nu längre.
Azeer var väldigt tunn och idag är han en muskelknippe och vi är lika förvånade varje gång Ulrika justerar sadeln att han fortfarande bygger muskel och blir bredare..

Det är absolut den bästa investeringen vi kunnat göra! Vet inte hur det hade gått med honom om inte vi hade haft Ulrikas hjälp.
Azeer tränas i hoppning och hoppar idag 100 cm bana. Men har kapacitet för mer när han fått in tekniken ordentligt.

Sedan har vi nu i juni köpt en storhäst Sixth Sense LRS som är importerad från Danmark vid 3 års ålder. Han är 12 år. Även han ska ha DK malibu sadeln. Ulrika har varit här och provat ut den och han kan ha den. Sixten som han kallas behöver byggas upp med muskler och det ska bli lika spännande denna gång att följa den utvecklingen. Han kommer även att tävlas i hoppning under året precis som Azeer.

Stort tack till dig Ulrika för allt du gjort för oss.
Alicia och Niina