rEFERENSER fRÅN kUNDER

Sadeln – min bästa investering för mig och min häst.

Jag köpte min nuvarande häst, Lily, för 2 år sedan. Ett femårigt fölsto som är en väldigt känslig och kommunikativ individ. Därtill hade hon en muskelskada hon ådrog sig då hon fölade då fölungen fastnade på väg ut. Detta gjorde att hon fick byggas upp långsamt igen för att återfå normal funktionalitet i sin högra bakdel. Jag hade en sadel som jag själv trivdes med och som jag tyckte låg ok på henne när hon kom.

Det tyckte inte Lily… Hon blev märkbart spänd och ville inte gärna låta mig sitta upp. Då börjar cirkusen med att försöka hitta ny sadel. Och alla ni som letat sadel någon gång vet att det kan bli en både utdragen och dyr process där du vet att om du hittar något som är tillräckligt bra ändå förmodligen måste byta om ett tag igen då unghästen ändrat sig. Jag hittade inte ens någon sadel som kändes bra och som min häst var nöjd med. Det blev att jag red i en bomlös sadel en period. Inte helt optimalt när man ska utbilda en hopphäst. Det var då jag mindes att min vän berättat för mig om sin sadel, Schleese Jive. Började googla och hittade Equikraft och Ulrika. Jag gillade vad jag läste. Dyrt kanske? Pratade med min make som brukar vara klok och sa,

”Det är skillnad på dyrt och mycket pengar. Är det värt det är det inte dyrt”. Jag bokade tid med Ulrika som mätte både mig och hästen efter konstens alla regler. Ulrika kunde konstatera att Lily var väldigt oliksidig i sin muskulatur och att hon skulle göra sadeln oliksidig för att passa henne.

Lät inte som något jag någonsin hört innan men jag litade på Ulrika och beställde min sadel. Jag själv har dessutom ganska långa överben och brukar känna att jag inte riktigt får plats i sadeln och andra sadelprovare har löst det med ett större säte. Ulrika däremot ville att jag skulle ha ett betydligt mindre säte och lovade att jag skulle få plats. Vilken resa vi gjort tillsammans, Lily, jag och Ulrika. Sadeln kom, och förutom att jag älskade hur den såg ut, så gillade Lily den. Hon rörde sig helt annorlunda än förut och visade inga tendenser till att tvånga. Första året fick Ulrika komma flera gånger och justera sadeln.

Det hände så mycket med hästens muskulatur att jag var helt fascinerad. Sadeln ändrades både i vidd och vinkel och oliksidigheten blev mindre och mindre. Bästa av allt är att Ulrika gjorde ändringarna på plats i stallet och jag kunde provrida sadeln direkt om behovet fanns. Nu har det gått två år och för en tid sedan tyckte jag att jag inte satt så bra i sadeln längre och hästen släppte inte riktigt igenom i vänster sida. Hade min årliga vetcheck på kliniken helt UA.

Kanske var det dags att kolla sadeln igen. Mycket riktigt! Nu är den justerad och hästen är helt plötsligt rak igen och sadeln är lika skön som jag minns den från början då jag nu sitter i rätt balans igen. Nöjd ryttare och nöjd häst.

För en tid sedan så gjorde jag en utredning av min egen funktionalitet då jag har en höft som smärtar. Mycket tid har lagts på röntgen och med sjukgymnast för att komma tillrätta med problemet. Jag hade nämligen inte alltid ont… Inte när jag red. Jag tror nog att de läkare jag träffade inte riktigt trodde mig utan att jag bara sa så för att jag vägrade ge upp min ridning. Men så är faktiskt fallet. Jag har inte ont när jag rider. Och det är tack vare min sadel. Jag sitter där som gjuten, i balans, med perfekt stöd för mitt bäcken.
Jag sitter upp på andra hästar ibland. Finns inget så bekvämt som ens egen sadel!

Så nuförtiden när jag gör det lägger jag helst på min egen sadel. Bästa av allt är, trots att den är inpassad efter min häst, ligger väldigt bra på alla hästar jag provat hitills.

Summa sumarum… så många gånger jag förmodligen behövt byta sadel vid detta laget om jag nöjt mig med någon av de sadlar som jag blev föreslagen från början, så mycket pengar det hade kostat med nya sadlar. Hästen hade förmodligen sett helt annorlunda ut i sin muskulatur och jag hade ändå inte kunnat rida för att jag hade haft ont.

TACK Ulrika för allt du gjort för mig och Lily!

Annika och Lilly!

Kan inte vara annat en supernöjd med den fantastiska DK sadeln!

Känns toppen att ha en sadel där hästarna verkligen får plats att muskla sig och att det går att justera sadeln hur många gånger som helst!

Dessutom är sadeln väldigt skön och placerar ryttaren rätt och ger en väldigt mjuk känsla. 

Ingrid Jerlin A-Tränare Dressyr Jag har haft min Dk sadel på Diablo sedan mars 2016. Diablo är 7 år nu och tävlad upp till Prix S:t George. Att matcha en unghäst till dessa klasserna ställer höga krav på på att alla komponenter stämmer.
...
Här har sadeln haft en avgörande betydelse för oss. Vi har sedan mars 2016 justerat sadeln minst 8 gånger då Diablo vuxit och breddat sig. Jag är själv stelopererad i ryggen och har märkt att sadeln gör att jag kan sitta mer avslappnat och rakt över hästen.

Detta har gjort att jag känner att jag inte alls får ont på samma sätt som jag tidigare fått av ridningen.
Jag tackar Ulrika och Equikraft för ett fantastiskt samarbete
 

Jag har haft min Dk sadel på Diablo sedan mars 2016. Diablo är 7 år nu och tävlad upp till Prix S:t George. Att matcha en unghäst till dessa klasserna ställer höga krav på på att alla komponenter stämmer.
...
Här har sadeln haft en avgörande betydelse för oss. Vi har sedan mars 2016 justerat sadeln minst 8 gånger då Diablo vuxit och breddat sig. Jag är själv stelopererad i ryggen och har märkt att sadeln gör att jag kan sitta mer avslappnat och rakt över hästen.

Detta har gjort att jag känner att jag inte alls får ont på samma sätt som jag tidigare fått av ridningen.
Jag tackar Ulrika och Equikraft för ett fantastiskt samarbete

Linda Aronson ägare till Diablo DS

Min första upplevelse av DK var vid en sadelprovning med Ulrika Söderberg.

Jag hade provat många olika sadelmärken dessförinnan och även måttbeställt sadel till min häst utan lyckat resultat.
...
Min första känsla när jag satte mig i en DK Bond var att det är precis så här det ska kännas. Det mest fantastiska var dock min häst som för första gången kunde gå genom hela sin kropp och därmed fick ett nytt rörelsemönster.

När jag fick hem min egen DK Bond började min häst bygga upp sin muskulatur ordentligt, framför allt kring bogen och manken. Jag fick också en mycket mer avspänd häst med en klart förbättrad utveckling i arbetet.

Jag rekommenderar DK Bond till alla mina ryttarvänner, och de som har provat har då köpt sin egen och vittnar om samma upplevelse.

Louise Albansson

Första gången jag fick prova en DK Bond kände jag direkt att det inte var en sadel för mig.

När jag så fick prova en DK Freedom någon månad senare var jag därför rätt skeptisk. Men så fort jag satte mig i den var det som att "komma hem"! Den sadeln är som ert andra skinn!

Just då var jag inte ens på jakt efter en ny sadel, men jag kunde inte släppa den ifrån mig.

Jag köpte den trots att jag hade en ny sadel av annat märke som bara var två månader gammal.
...
DK Freedom är den absolut skönaste sadel jag någon sin suttit i, jag längtar efter att rida i den!
Att den dessutom går att ändra om oändligt antal gånger och är luftfylld så jag lätt kan göra småjusteringar själv, gör att jag kan ha den hela min ryttarkarriär, vilket är perfekt!

Ja DK är en dyr sadel, men värd varenda krona och lite till om du frågar mig!
Anna Nordin

Jättenöjd med min sadel framförallt för att jag som har lite dålig rygg känner mig som ny efter ett ridpass i sadeln samt att jag känner att min häst får friare rörelser.

Extra bonus att den går att ställa om så jag kan inte behöver byta sadel om hästen ändrar sig i kroppen eller att jag skulle byta häst.

Jennifer Norrköping Fältrittklubb

Vi trodde att allt va över när Azeer juli 2016 då 9 år fick sin inflammation och massor med låsningar i ryggen, manken och bogen.

Han rehabiliterades från marken med longering, långa promenader, klättring och barbacka i skritt fram till november då sadeln kom. ...

Den här korta tiden har Azeer fått träna rätt muskler och bogen fått jobba fritt, han går i form nästan hela tiden från att ha svankat med ryggen och haft huvudet högt.

Alicia har inte klagat en enda gång på att hon har ont i ryggen, vilket hon ofta hade innan.
Veterinären sa senast idag att han är i super fin form.

Vi är evigt tacksamma för att Ulrika kom med sin kunskap och gav Azeer det bästa som han är värd att få.
Vi är super nöjda med vår Dk malibu hoppsadel.

Niina Koskinen

Nu har jag ridit ordentligt i sadeln i paddocken och verkligen känt efter. Jag ger mig, det här är den bästa sadeln jag någonsin suttit i!! Shit, vilken känsla och så bra det gick ✌️ !!

Sofia Lövstedt

Att ha en sadel som passar både mig och min häst har alltid varit väldigt viktigt. Jag är också väldigt kräsen vad det gäller sadlar och det är få som faller mig i smaken, till råga på allt har jag ett väldigt smalt bäcken som gör att jag måste ha väldigt smala midjor på mina sadlar.

Jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till DK sadeln, inte utifrån hästen pespektiv- där har jag alltid varit övertygad om att det är det bästa, men utifrån mitt perspektiv. Jag vet att jag är så otroligt kräsen och med DK sadeln finns ingen möjlighet att få prova den sadel man senare ska köpa, utan man får prova en demosadel och sen byggs det upp en sadel specifikt för varje ryttare. När jag till slut tog mod till mig och beställde en DK är det ända jag ångrar att jag inte gjorde det tidigare.

Första gångerna i min DK tyckte jag det kändes väldigt annorlunda och ovant men ungefär efter tredje gången så visste jag att det är den bästa sadeln jag någonsin haft. Jag fick en sadel som är helt anpassad efter mig, extra mjuk i sitsen och urtagen i midjan för att få den extra smal. Jag fullkomligt älskar den och kommer aldrig leta sadel igen!

Att sadeln var bra för hästen det var jag redan övertygad om, men jag förstod nog inte innan hur stor skillnad en sadel kunde göra. Jag hade redan innan en väl tillpassad sadel i 40-tusen kronorsklassen som ofta kontrollerades och även låg bra på mina hästar. Hero har dock alltid varit lite ojämn i sina bogblad och även en högerhov som varit lite sned. Hovslagaren har försökt att få bukt med det, men utan resultat. Efter drygt 2 månader med min DK skulle Hero genomgå en rutinmässig besiktning och utlåtandet från veterinären var bland annat "Ojämnhet i bogblad har blivit bättre och VF benaxis har blivit bättre efter att hästen fått ny sadel". Även hovslagaren ser skillnader på hoven och jag märker skillnad i ridningen, där framförallt traven har blivit lättare och luftigare fram.

Jag kan helt ärligt säga att köpa en DK är ett av de bästa köp jag gjort. Att sen få Ulrikas hjälp med hästens helhet är helt fantastiskt.

Sofia Lövstedt

Jag sökte en ny dressyrsadel till min 4-åring Puccini Live F (e Arpeggio-Landor S) och hörde talas om DK Saddlery och EquiKraft från min vän och tränare Jennifer Carlegrim .

Att hitta en sadel som ger hästen bästa möjliga förutsättningar för frihet och rörelse som också kan ändras i takt med att styrkan och fysiken byggs upp lät helt perfekt. ...

Puccini rör sig friare än tidigare och jag fann en naturlig sits och balans med en närhet till hästen som jag inte känt förut.
Vi är båda oerhört nöjda!
Tack Ulrika! 

Annika de val 

Marie Karlhberg heter jag och min bästa vän är Møllegards Romeo.
Romeo är född -06 efter Blue Hors Romanov som Edvard Gal tävlade framgångsrikt....
Jag har en omfattande ryggskada och saknar bålstabilitet som inte syns på utsidan.

För ca 2 år sedan i samband med att jag köpte Romeo så kontaktade jag Ulrika för sadelprovning.
Jag köpte en specialanpassad DK BOND II, den sitter perfekt på Romeo och är byggd med extra stöd för min kropp.

Romeos hela kropp har utvecklats enormt med sin sadel! I början justerades den varje månad pga att bogfriheten gåva frihet åt trapetzius att musklas!
Han är en stor häst, 175 hög och mycket bred rygg. Kombinationen med en passande sadel för honom och som också passar mig har DK lyckats med!

2016 Nominerades jag till Årets prestation på Ridsportgalan.

Debuterade MSV bland "vanliga", i höst väntar en kvalificering för paradressyr.
Romeo är fantastisk och vi tävlar för att vi trivs tillsammans och har våra egna målbilder. Dressyr är svårt och höstens mål är att nå kvalgränsen till MSV B.
Vi tränar hos Pia Fälth och sanna Nilsson
Marie Karlhberg

Jag heter Helene Ann-Sofie von Greiffencrantz, f.d. GP ryttare nu med en ”unghäst” snart 7 år på väg att bli startklar för preliminära 7-års programmet samt ett danskt sto på PsG nivå med komplicerat sadelläge.

Jag är s.k. sadelnörd främst på grund av att jag själv har stora problem med alla leder i hela kroppen (autoimmun artritis) dock speciellt höfter, knän och handleder. Kan absolut inte rida i sadlar med bred midja. Just nu har jag dessutom speciellt en häst med ett mycket komplicerat sadelläge, hög, bred ganska lång manke med mycket stora bogar – lägg till en extremt kort rygg = mycket svårt hitta passande sadel. Provade ett 15 tal olika, närmast att fungera var en äldre Röösli, tyvärr lite hård för min kropp.

Sadelutprovare här i Spanien som försöker men det har inte fungerat, tvärtom skadat hästen. Jag är mycket förtjust i FLAIR stoppade sadlar, har 2 stycken av annat märke men båda för långa för stoet, inget stort intresse från detta märket att lösa problemet.

Har ridit i Schleese sadlar innan (2006) och har haft en prototyp där de dock inte hade så mkt stoppning i sätet. Denna sadel var fantastisk för hästarna, toppen för mig med ett undantag; den var för hård för mig. 
Hade kvar en äldre Link modell som var kort nog (men för smal) för hästen och väldigt bekväm för mig, googlade för att finna någon som kunde ändra den och fann Equikraft, mer googlande och läste om DK sadlarna, en kombo av Schleese och Flair; OJ!!! Ringde Ulrika som berättade mer, bland annat om en 17” sadel på en 15” bom!! Med rejäl cutback!! Lät som en dröm för mitt sto.

Eftersom jag bor i Spanien och hon inte kunde prova ut, mätte jag själv upp hästen efter Ulrikas instruktioner, Ulrika justerade bommen utifrån mallen och gav mig dessutom en vecka öppet köp efter ankomst så jag kunde prova. Justera luften kan jag göra själv på plats.

SIMSALABIM!! Sadel bommen var perfekt – lite stor vid som vi avtalat som fylldes ut med luft så hästen kunde utvecklas. Efter drygt 3 veckor går hästens rygg inte att känna igen.

Knappt jag tror det är sant men hästen är ett levande bevis. Dessutom fick jag själv ett nytt liv, absolut smärtfri efter varje ridpass har inte hänt på över 10 år. Kan avsluta med att båda hästarna går i DK numera, Ulrika tog min gamla Schleese i inbyte så det var ett enkelt beslut.Resten säljs nu.

//Ann-Sofie von Greiffencrantz